miercuri, 20 ianuarie 2010

Aliluia, Slavă Ţie!

4. Sf. Treime

Slava Tie Imparate si Doamne! Slava Tie celui ce ne-ai aratat noua Lumina! Celui ce din groapa ne-a scapat si la viata ne-a urcat. Slava Tie! Celui ce prin defaimare omeneasca ai trecut, ca sa ne urci la Rai, Slava Tie! Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pre pamant pace, intre oameni bunavoire!

Slava Tie Celui ce cununa de spini a purtat pentru noi si noua ne-a lasat cununa de aur daca-i urmam! Se cuvine cinste, slava si inchinaciune Celui ce s-a milostivit de noi, pacatosii care in continuare suntem orbi, surzi si muti la Iubirea Sa!

De-ar sti un pacatos de ce fel de Dumnezeu se leapada, langa Crucea Ta zi si noapte ar petrece! Plini de neputinte suntem si in suferinte am uitat sa suferim aproape de Tine, Cel ce stii neputinta omeneasca! Tu ai putere sa ne ridici din noroiul pacatelor noastre, Slava Tie Cel ce prin moarte ai daruit viata vesnica! Ca iata te-ai rastignit pe cea mai umila materie de pe pamant: lemnul si cu Sangele Tau preascump ai ridicat blestemul asupra omenirii! Vai, mila trebuie sa ne fie fata de cei care traiesc departe de Tine, pentru ca muncile din iad sunt vesnice…!

Slava Tie Celui ce ai incununat pe Maica Domnului cu toate margaritarele Raiului si de numele “Maria” se cutremura tot Iadul! Slava Tie Celui ce ai daruit sfintilor Tai daruri preaminunate si pentru aceasta iti canta ingerii neincetat! Aliluia,Aliluia, Aliluia Slava Tie Dumnezeul nostru, Slava Tie!

(Adrian)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu