joi, 12 noiembrie 2009

Braul Maicii Domnului- Bucuria tuturor celor necajiti

Braul Maicii Domnului

2 comentarii:

  1. MAICA DOMNULUI GRABNIC AJUTATOARE,,
    ,,

    SE SPUNE CA; Aripile milostivirii

    Povestea vorbeşte despre credinţă, felul cum Dumnezeu SI MAICA DOMNULUI lucrează prin oameni

    Într-o zi Sf. Martin, trecând printr-o cetate, a văzut un sărac schingiuit, pentru datoriile, pe care le avea. Plin de milă, pentru chinurile îndurate, Sfântul a rugat pe cămătari să ierte pe sărman şi să aştepte până le va putea plăti. Dar aceia, cărpănoşi, nici nu voiau să audă. Sfântul a început a se ruga astfel:

    –Doamne, milostiv, Tu care ai plouat cu mană în pustie şi ai hrănit poporul Tău, trimite acum datoria săracului, spre slava numelui Tău!

    Îndată s-a pogorât din cer un porumbel, care s-a aşezat pe umărul Sfântului. Când a voit acesta să-l ia, s-a prefăcut într-un porumbel de aur. Sfântul Martin l-a luat şi l-a dus la un cămătar de la care a primit 300 de galbeni, adică tocmai datoria săracului, după care a mers la locul caznei şi l-a salvat pe bietul om.

    A doua zi, nişte credincioşi i-au adus Sfântului mulţime de bănet, pe care acesta l-a dus cămătarului, pentru a răscumpăra porumbelul. Când Sfântul Martin a mers la cămătar cu banii, acestuia i-a părut rău după porumbelul lucrat aşa de bine, dar Sfântul i-a dat şi 30 de bani de aur în plus. A luat porumbelul şi i-a spus:
    –Zboară, minune cerească!

    Porumbelul şi-a luat zborul pe dată, iar cămătarul i-a înapoiat bănetul, spunându-i:
    –Destulă răsplată mi-i această minune, ia banii şi du-i nevoiaşilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Slava lui Dumnezeu si binecuvintare Sfintilor !Binecuvintare celor ce-L cheama!Ivana

    RăspundețiȘtergere